OVER TANZANIA

Tanzania is een heerlijk, veilig en stabiel land met erg vriendelijke en ontspannen mensen. Tanzania heeft een toegankelijke cultuur, de bevolking staat bekend als één van de vriendelijkste van Afrika. De geuren, de kleuren, de sterrenhemel, de vergezichten en de luchten maken jouw reis onvergetelijk.
Tanzania heeft het meeste wild per km2 in heel Afrika. Je kunt er met de jeep, te voet, met de boot, kano of paard onvergetelijke safari’s maken. 40% van het land bestaat uit prachtige nationale parken, waaronder bijvoorbeeld Serengeti National Park. Wereldberoemd vanwege de grote trek, de jaarlijkse migratie van miljoenen dieren, zoals wildebeesten en zebra’s. Dit is één van de grootste wonderen van de natuur ter wereld. En de Ngorongoro Krater, UNESCO Werelderfgoed, de grootste caldera ter wereld met haar vele dieren, waaronder de Big Five (olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en buffel). En vergeet de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, en mount Meru niet. Een geweldige uitdaging om één van deze twee te beklimmen.
Naast het wildlife kun je ook heerlijk relaxen op de paradijselijk witte stranden van Zanzibar. Je kunt er duiken en snorkelen, Stone Town bezoeken of deelnemen aan een specerijen tour. Tanzania, het land van de Maasai, is een land met ongekende mogelijkheden en een rijke cultuur. Het is erg moeilijk om niet enthousiast te raken!

Wat je moet weten voordat je naar Tanzania reist?
Visum Tanzania: 
Om naar Tanzania te reizen heb je een visum nodig, deze kun je online bestellen. Na boeking ontvangt je van ons een handleiding voor het aanvragen van een E-visum. Het is ook mogelijk om een visum te kopen aan de Tanzaniaanse grens nadat je geland bent. Bij aankoop aan de grens heb je kans dat er een lange wachtrij staat, houd hier rekening mee. De kosten voor een visum zijn $50.

Paspoort eisen:
Paspoort moet nog minimaal een half jaar geldig zijn na terugkomst in het thuisland

Inentingen Tanzania:
De volgende inentingen worden geadviseerd:
  • Malaria pillen
  • Gele koorts
  • Stempel in het vaccinatie paspoort ‘Cholera not indicated’
Aanbevolen inentingen Tanzania: 
  • DTP
  • Hepatitis A
Neem voor de meest actuele informatie altijd contact op met de GGD.

Malaria in Tanzania: 
Tegen malaria kun je je niet inenten. Malariatabletten worden geadviseerd. Je kunt dit bespreken met een reizigersgeneeskundig arts. Malaria is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door malariaparasieten die bij een muggenbeet het lichaam binnendringen. De parasieten vermenigvuldigen zich eerst in de lever en daarna in de rode bloedcellen. Symptomen: koude rillingen, gevolgd door koorts. Meestal voorafgegaan door een grieperig gevoel. Om je te beschermen tegen muggenbeten kunt u anti-muggenspray met DEET meenemen en je lichaam in de avonduren goed bedekken.

Reisverzekering Tanzania: 
Wij verplichten onze klanten om een goede reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering dekt niet alleen medische kosten, maar denk ook aan dekking bij schade, diefstal of verlies van bagage, geld en goederen of extra medische uitgaven. Ook kosten voor een noodevacuatie naar het thuisland zijn gedekt bij een reisverzekering. Informatie hierover kun je bij een verzekeringsmaatschappij opvragen. Bright Tanzania is als touroperator in geen enkel geval aansprakelijk voor kosten die voortvloeien uit bovenstaande opsomming.

Bagage tijdens de safari (in de jeep): 
Safari jeeps zijn vooral gericht op comfort van de passagiers. De ruimte achter de stoelen voor bagage is daarom beperkt. Dat geldt met name wanneer je met vier of meer personen één jeep deelt. In dat geval bevelen we flexibele reistassen aan van maximaal 15 tot 20 kilo – daarmee past alles een stuk makkelijker in de bagageruimte van de safari jeep. Want hoe meer mensen een jeep delen, hoe beperkter de ruimte voor bagage is.

Kleding op vakantie: 
Doordat je tijdens je reis op verschillende hoogtes verblijft, dus dichterbij de bergen of lager richting de kust, verschillen de temperaturen. Gezien de verschillende seizoenen is het goed om er rekening mee te houden dat het in de ochtenden en avonden fris kan zijn. Vanwege het geloof en de cultuur bedekken Tanzanianen zich over het algemeen met kleren. Op safari of aan het strand hoef je hier weinig rekening mee te houden. Kom je onder de lokale bevolking dan is het gepast om je lichaam meer te bedekken, vooral schouders en bovenbenen. Wees dan terughoudend met korte rokjes en broekjes. Hiermee toon je respect voor de lokale bevolking.

Veiligheid in Tanzania: 
Tanzania is één van de veiligste Afrikaanse landen, je hoeft je geen zorgen te maken. Wij raden je sterk aan zowel overdag als ‘s avonds met een gids de stad of een markt te verkennen. Zij weten de weg, kennen het land, spreken de taal en kunnen je helpen met het kopen van souvenirs of andere zaken. Wij raden af om ‘s avonds alleen over straat te gaan. Overal waar je op vakantie gaat dien je alert te zijn, je bent tenslotte toerist, dat is in de grote steden van Tanzania niet anders. Luister altijd naar je gevoel tijdens het reizen. Ook in Tanzania komt diefstal voor, gebruik daarom je gezonde verstand als het gaat om het behoud van je waardevolle spullen.

Tijdverschil Tanzania: 
Het is in Tanzania 1 uur later dan in Nederland

Betalen in Tanzania: 
De lokale munt is de Tanzaniaanse Shilling, al wordt de Dollar in Tanzania ook op de meeste plekken geaccepteerd. Taal in Tanzania: Swahilli & Engels, nagenoeg iedereen spreekt Engels. Als je reist kun je met je gids en de Tanzanianen in accommodaties Engels spreken. Een groot deel van de bevolking spreekt alleen Swahili. Het wordt zeer gewaardeerd als je een paar woordjes spreekt.

VERTROUWD OP REIS

Wij zijn aangesloten bij The Travel Club en lid van de ANVR (Nederlandse Vereniging van Reisorganisaties) lidnummer 05733. Dit betekent dat we werken volgens de gereguleerde ANVR reis- en boekingsvoorwaarden. Ook zijn we lid van VZR Garant en Stichting Calamiteitenfonds Reizen, op al onze boekingen is de garantieregeling van het Calamiteitenfonds en VZR Garant van toepassing.

AANMELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF

    Aanmelden voor de Nieuwsbrief

    Vul hieronder je gegevens in!