OVER TANZANIA

Tanzania is een heerlijk, veilig en stabiel land met erg vriendelijke en ontspannen mensen. Tanzania heeft een toegankelijke cultuur, de bevolking staat bekend als één van de vriendelijkste van Afrika. Tanzania is een land in ontwikkeling, het kan zijn dat de stroom weleens uitvalt, Wi-Fi niet altijd werkt zoals we thuis gewend zijn. Het is goed om hier rekening mee te houden wanneer je op vakantie bent in Tanzania.

Tanzania heeft het meeste wild per km2 in heel Afrika. Je kunt er met de jeep, te voet, met de boot, kano of paard onvergetelijke safari’s maken. 40% van het land bestaat uit prachtige nationale parken, waaronder bijvoorbeeld Serengeti National Park. Wereldberoemd vanwege de grote trek, de jaarlijkse migratie van miljoenen dieren, zoals wildebeesten en zebra’s. Dit is één van de grootste wonderen van de natuur ter wereld. En de Ngorongoro Krater, UNESCO Werelderfgoed, de grootste caldera ter wereld met haar vele dieren, waaronder de Big Five (olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en buffel). En vergeet de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, en mount Meru niet. Een geweldige uitdaging om één van deze twee te beklimmen.

Naast het wildlife kun je ook heerlijk relaxen op de paradijselijk witte stranden van Zanzibar. Je kunt er duiken en snorkelen, Stone Town bezoeken of deelnemen aan een specerijen tour. Tanzania, het land van de Maasai, is een land met ongekende mogelijkheden en een rijke cultuur. Het is erg moeilijk om niet enthousiast te raken!


WAT JE MOET WETEN VOORDAT JE NAAR TANZANIA REIST


Visum Tanzania

Voor Tanzania heb je een visum nodig, je kunt deze online bestellen. Zie bijgevoegde handleiding voor het aanvragen van een E-visum. Wacht hier niet te lang mee, het duurt ongeveer 14 dagen voordat de aanvraag is afgerond, we raden aan om minimaal vier weken voor vertrek jouw aanvraag in te dienen.

Je kunt ook een visum kopen op het vliegveld voor $50,- nadat je geland bent. Je moet dan wel rekening houden met een langere wachtrij. Je dient het visum contant afrekenen en in US Dollars te betalen. Het is niet mogelijk om te pinnen op de luchthaven in Tanzania. Als je aankomt op Kilimanjaro Airport houdt dan je boardingpass bij de hand. Deze wordt gecontroleerd voordat je de luchthaven in mag. Als je een visum hebt dan kun je bij binnenkomst in de aankomsthal gelijk doorlopen naar de paspoortcontrole (links). Jouw Visa en arrival note (pag. 3) moet volledig ingevuld zijn, hierop ook een handtekening plaatsen. Plastic tasjes invoeren is verboden, neem zoveel mogelijk onverpakte spullen mee of maak gebruik van een stoffen tas.


Paspoort eisen

Paspoort moet nog minimaal een half jaar geldig zijn na terugkomst.


Inentingen Tanzania

Voor vaccinaties kun je terecht bij de GGD, de tropenafdeling van een ziekenhuis of Meditel. De volgende inentingen worden aanbevolen:

  • DTP
  • Hepatitis A
  • Gele koorts is alleen verplicht wanneer je vooraf in een land bent geweest waar Gele koorts voorkomt

Neem voor de meest actuele informatie altijd contact op met GGD-reisadvies.


Malaria in Tanzania

Tegen malaria kun je je niet inenten. Het gebruik van malariatabletten wordt aanbevolen. Je kunt dit bespreken met GGD-reisadvies. Malaria is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door malariaparasieten die bij een muggenbeet het lichaam binnendringen. Symptomen: koude rillingen, gevolgd door koorts. Meestal voorafgegaan door een grieperig gevoel. Om je te beschermen tegen muggenbeten adviseren we anti-muggenspray met hoog percentage DEET mee te nemen en je lichaam in de avonduren goed te bedekken. DEET is in Tanzania niet te koop!


Reisverzekering Tanzania

Wij verplichten onze klanten om een goede reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering dekt niet alleen medische kosten, maar denk ook aan dekking bij schade, diefstal of verlies van bagage, geld en goederen of extra medische uitgaven. Ook kosten voor een noodevacuatie naar het thuisland zijn gedekt bij een reisverzekering. Informatie hierover kun je bij een verzekeringsmaatschappij opvragen. Bij verzekeringsmaatschappijen zijn diverse pakketten beschikbaar. Bright Tanzania is als touroperator in geen enkel geval aansprakelijk voor kosten voorvloeiend uit bovenstaande opsomming.


Bagage tijdens de safari (in de jeep)

Safari jeeps zijn vooral gericht op comfort van de passagiers. De ruimte achter in de jeep voor bagage is daarom beperkt. Dat geldt met name wanneer je met vier of meer personen één jeep deelt. In dat geval raden we flexibele reistassen aan (i.p.v. harde koffers) van maximaal 20 kilo – daarmee past alles een stuk makkelijker in de bagageruimte van de safari jeep. Want hoe meer mensen een jeep delen, hoe beperkter de ruimte is voor bagage.


Kleding op vakantie

Doordat je tijdens je reis op verschillende hoogtes verblijft en soms vroeg in de ochtend vertrekt kan de temperatuur sterk verschillen. Afhankelijk van het seizoen is het goed om er rekening mee te houden dat het in de ochtenden en avonden fris kan zijn. Vanwege het geloof en de cultuur bedekken Tanzanianen zich over het algemeen met kleren. Op safari of aan het strand hoef je hier weinig tot geen rekening mee te houden. Kom je onder de lokale bevolking dan is het gepast om je lichaam meer te bedekken, vooral schouders en bovenbenen. Wees dan terughoudend met korte rokjes en broekjes. Hiermee toon je respect voor de lokale bevolking.


Veiligheid in Tanzania

Tanzania is één van de veiligste Afrikaanse landen, je hoeft je geen zorgen te maken dat je iets zal overkomen tijdens jouw Tanzania vakantie. Wij raden je wel aan om zowel ‘s avonds als overdag met een gids de stad of de markt te verkennen. Zij weten de weg, kennen het land, spreken de taal en kunnen je helpen met het kopen van souvenirs of andere zaken. Overal waar je op vakantie gaat dien je alert te zijn, je bent tenslotte toerist, dat is in de steden van Tanzania niet anders. Luister altijd naar je gevoel tijdens het reizen. Ook in Tanzania komt diefstal voor, gebruik daarom je gezonde verstand als het gaat om het behoud van je waardevolle spullen.


Tanzaniaanse bevolking

Tanzania heeft een toegankelijke cultuur, de bevolking staat bekend als zeer vriendelijk. Tanzanianen zijn zeer behulpzaam en beleefd. Ze houden van kinderen en maken graag een gezellig praatje met toeristen. Ze zijn dan ook nieuwsgierig naar je achtergrond, familie en het dagelijkse leven. Toerisme is één van de belangrijkste bronnen van inkomsten en je interesse in Tanzania en de cultuur wordt erg gewaardeerd. Intimiteit tussen een man en vrouw in het openbaar is niet gebruikelijk en minder gepast.


Tijdverschil Tanzania

Het is in Tanzania 1 uur later dan in Nederland in Zomertijd (East African Time /Central Time)
Het is in Tanzania 2 uur later dan in Nederland in Wintertijd (East African Time /Central Time)


Taal in Tanzania

Swahilli & Engels, nagenoeg iedereen spreekt Engels. Als je reist kun je met je gids/chauffeur en het personeel van de accommodaties Engels spreken. Toch is er een groot deel van de bevolking die alleen Swahili spreekt.


Betalen in Tanzania

De lokale munt is de Tanzaniaanse Shilling, de USD wordt in Tanzania ook op alle locaties geaccepteerd. Wij adviseren om op Schiphol al USD te pinnen zodat je voor de eerste dagen cash geld hebt om de drankjes af te rekenen. Door de instabiele Wi-Fi en stroomuitval kan het voorkomen dat pinautomaten bij de accommodaties niet werken.

Geld pinnen in Tanzania kan bij verschillende banken, je ontvangt dan Tanzaniaanse Shilling. Per keer kun je maximaal 400.000 TZS pinnen, dit is gelijk aan $ 162,50. Het is mogelijk om meerdere keren achter elkaar te pinnen. Geef aan de gids/chauffeur aan als je wilt pinnen dan, zorgen zij dat je op een veilige locatie kunt pinnen.

Scroll naar boven
Aanmelden voor de Nieuwsbrief

Vul hieronder je gegevens in!