NAFURAHI KUKUONA
Fijn je te ontmoeten!

CULTUREEL EN ECOTOERISME

Natuurlijk wil je de bekende highlights van jouw bestemming bekijken. Maar wil je Tanzania écht leren kennen? Kies dan ook voor één van de bijzondere excursies waarbij je van dichtbij kennismaakt met de lokale bevolking. Slaap eens bij een familie thuis, volg een kookworkshop en proef het traditionele Chagga eten, help bij het branden van koffiebonen, proef bananenbier of ga fietsen op het platteland: waar je ook voor kiest, het wordt zeker één van de hoogtepunten van je reis.

Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking. Wij, Gilbert en Rispa, hebben als oprichters van Bright Tanzania als touroperator een missie!
We willen zoveel als mogelijk bijdragen om een positieve impact te hebben op de levenskwaliteit van het lokale team, hun families en mede hierdoor ook op de andere bewoners van het dorp. De inkomsten worden vaak geïnvesteerd in de huizen, moestuinen, onderwijs en gezondheidszorg. Met jouw bijdrage help je ook ecologische duurzaamheidsprojecten, ondersteun je de vrouwengroepen en andere vormen van duurzame ontwikkeling.

Verantwoord reizen

Verantwoord reizen houdt in dat we ons bewust zijn van de (sociale) impact van toerisme op lokale mensen, dieren en het milieu. Het betekent dat we bij het samenstellen van onze reizen een infrastructuur creëren die uitbuiting van mensen, dieren en natuurlijke hulpbronnen ten koste van alles vermijdt.

Verantwoord reizen maken we samen mogelijk!

Maak kennis met het lokale leven!

Bezoek een school en ontmoet de kinderen

Bezoek een bananen- & koffieplantage

Bezoek een lokale markt

Ontmoet de Maasai en leer meer over hun culture

Ga mee lunchen en geniet van een lokale maaltijd

EXCURSIES

Maak een prachtige wandeling door het regenwoud aan de voet van de Kilimanjaro naar de Kuringe watervallen die wel 70 meter hoog zijn. Ontmoet de Chagga bergbevolking, zie hoe koffiebonen groeien, hoe ze worden geoogst en vervolgens op traditionele wijze worden verwerkt tot echte koffie. Geniet van je eigen gemaakte kopje koffie of proef het lokale bananenbier.

De prachtige Kikuletwa Hotsprings liggen in het midden van de Sanya-vlakte, ongeveer op 35 km van Moshi. Het is een kleine oase in het hart van een droog en stoffig landschap. De lokale bevolking noemt dit wonder de ‘Chemka Maji Moto’ wat ‘kokend heet water’ betekent. Dit verwijst naar de manier waarop het borrelende water uit de ondergrond komt. Het water heeft een heerlijke temperatuur en is kristalhelder, zodat je tot op de bodem kunt kijken. De Kikuletwa Hotsprings zijn omgeven door tropische palmbomen en indrukwekkende wortels van grote vijgenbomen. Het is een waar paradijs en een geweldige plek om te zwemmen, te ontspannen, te picknicken en te genieten van de schoonheid die de natuur te bieden heeft. Er is ook een touwschommel om aan te slingeren en dan in het water te springen.

Deze bijzondere wandeling kan alleen in Lake Manyara national park. Tijdens de Treetop Walkway loop je op zo’n 15 meter hoogte over stabiele smalle bruggetjes langs de boomtoppen dwars door de prachtige ongerepte natuur van het nationale park. De wandeling biedt je prachtige uitzichten. Een unieke kans om de natuur vanuit totaal ander perspectief te zien. Geniet samen met apen, vlinders en diverse exotische vogels van het prachtige uitzicht!

Ervaar de eenvoudigste manier van leven in Afrika. De Maasai-bevolking leeft in kleine lemen hutten midden in de natuur, waar ook leeuwen, olifanten en heel veel andere dieren leven. De Maasai weten hoe ze hun eigen territorium – en dat van hun geiten en koeien – in harmonie met de natuur moeten beschermen. Tijdens deze excursie leer je hoe zij het leven in de natuur beheren en hun dagelijkse manier leven eruit ziet en maakt kennis met de Maasai-tradities.

Samen met een gids fiets je vanuit het gezellige dorpje Mto Wa Mbu richting Lake Manyara. Onderweg passeer je bananenplantages en kan het zomaar zijn dat je zebra’s of apen tegenkomt! Aangekomen bij het meer heb je een prachtig uitzicht en zie je honderden vogels. Na terugkomst krijg je een authentieke lunch.

Wil je jouw reis echt afmaken dan trakteer je jezelf en jouw reisgenoten op een ballonvlucht over de uitgestrekte savanne. We vertellen je graag meer over de bijzondere ervaring die afgesloten wordt met een luxueus champagne ontbijt.

Samen met een ranger maak je een prachtige 2 uur durende wandeling door Arusha National Park. Je loopt tussen de giraffen, zebra’s en komt apen en diverse andere dieren tegen.

Een zeer bijzondere ervaring, na deze wandeling ga je met de jeep verder het park verkennen.

Alle dagexcursies zijn inclusief vervoer, Engelstalige gids en chauffeur, complete lunch, entree fees en onbeperkt drinkwater.

The Chagga

De Chagga bevolking is de derde grootste etnische groep in Tanzania en wonen traditioneel in de vruchtbare uitlopers van de Kilimanjaro. Ze zijn één van een aantal stammen die hun oorsprong hebben in de Centraal- en West-Afrikaanse Bantu-cultuur.

De Chagga hebben een lange geschiedenis van contact met Europese missionarissen en andere kolonisatoren, wat ertoe heeft geleid dat ze meer toegang hebben tot scholing en dus hogere niveaus van formeel onderwijs in vergelijking met andere groepen in Tanzania. De Chagga staan ​​bekend als slimme zakenmensen en zijn vaak in staat om invloedrijke posities in de Tanzaniaanse samenleving te verwerven.

The Maasai

Een semi-nomadische Nilotische groep waarvan wordt aangenomen dat ze afkomstig zijn uit Egypte, de Maasai zijn overwegend veehouders, maar beoefenen op sommige plaatsen kleinschalige landbouw. Ze zijn een van de jongste etnische groepen in Tanzania, die de rivier de Nijl door Kenia hebben gevolgd voordat ze 300 jaar geleden Tanzania bereikten. adumu jump massaai

De identiteit en levensstijl van de Maasai is diep geworteld in het bezitten, fokken en gebruiken van vee. De status van een individuele Maasai en hun familie hangt nauw samen met het aantal runderen dat hij bezit – in feite wordt een Maasai zonder vee niet langer als een Maasai beschouwd binnen de gemeenschap.

The Hadzabe

De Hadzabe wonen in het gebied rond het Lake Eyasi Basin. Zij zijn een unieke etnische groep in Tanzania. Afgezien van de Sandawe en Akie (beide groepen zeer dicht bij de Hadzabe waarvan wordt aangenomen dat ze een tak zijn van de oorspronkelijke Hadzabe-stam) zijn ze de enige echte jager-verzamelaarsgroepen die nog in Tanzania zijn en één van de weinige overgebleven in deze regio van de wereld.

Vorige slide
Volgende slide

VERTROUWD OP REIS

Wij zijn aangesloten bij The Travel Club en lid van de ANVR (Nederlandse Vereniging van Reisorganisaties) lidnummer 05733. Dit betekent dat we werken volgens de gereguleerde ANVR reis- en boekingsvoorwaarden. Ook zijn we lid van VZR Garant en Stichting Calamiteitenfonds Reizen, op al onze boekingen is de garantieregeling van het Calamiteitenfonds en VZR Garant van toepassing.

AANMELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF

    Aanmelden voor de Nieuwsbrief

    Vul hieronder je gegevens in!