CHANGAMOTO KUBWA
Geweldige uitdaging!

MOUNT KILIMANJARO OF MOUNT MERU BEKLIMMEN?

Overweeg je om naar Tanzania te gaan en de Kilimanjaro of Mount Meru te beklimmen? Te gek! Dan heb je vast een hoop vragen. Geen zorgen, wij helpen je graag op weg en geven antwoord op de meest gestelde vragen over de beklimming van de Kilimanjaro of Mount Meru. Met onze handige tips ga je goed voorbereid op reis.

MEER TIPS OF INFORMATIE NODIG?

MOUNT MERU

Mount Meru ook wel Kili’s kleine broertje genoemd, is de vijfde hoogste piek van Afrika. De top Socialist Peak ligt op 4.562m hoogte. Mount Meru ligt in Arusha National Park waardoor je het echte Afrikaanse safarigevoel meekrijgt doordat je tijdens de route allerlei dieren in het wild tegenkomt. Denk niet dat Mount Meru een ‘walk in the park’ is. Je hebt een goede conditie nodig als je Mount Meru wilt beklimmen. Deze klim doe je idealiter in 4 dagen. Dit geeft je genoeg tijd om te genieten van de schoonheid van de berg en tegelijkertijd te acclimatiseren en de risico’s van hoogteziekte te minimaliseren. 

KILIMANJARO

De Kilimanjaro beklimmen is een once-in-a-lifetime- experience! Wil jij ook naar ‘het dak van Afrika’? De beklimming naar Uhuru Peak, de top op 5895 meter hoogte, is werkelijk een unieke en onvergetelijke ervaring. Je kunt bij een groep aansluiten of een privé beklimming boeken, wij zorgen voor een onvergetelijke expeditie die tot in de puntjes is geregeld. De top van Kilimanjaro is bereikbaar voor iedereen met een goede basis gezondheid. Met de hulp van onze deskundige gidsen en dragers kun je zelfs zonder technische klimvaardigheden de hoogste berg van Afrika bedwingen! Je komt langs ongerepte landschappen en je wandelt met spectaculaire uitzichten naar de top.

Natuurlijk hóeft niet iedereen helemaal naar de top van Mount Meru of de besneeuwde top van de Kilimanjaro. Er is voldoende te zien en te beleven tijdens een dag trip of een twee daagse trip op één van de twee bergen. De vele wandelroutes in Arusha of Kilimanjaro Nationaal Park zijn makkelijk te bereiken en bieden een unieke ervaring.

Scroll naar boven
Aanmelden voor de Nieuwsbrief

Vul hieronder je gegevens in!